Με μήνυση απαντούν οι δικηγόροι Μεσολογγίου στην ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο

0

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής προσέφυγε στις δικαστικές αρχές στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει αναλάβει κατά της ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο και όχι στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου, Κωνσταντίνος Ράπτης κάνει λόγο για “παράνομες μεθόδους” και κατεμήνυσε στον αρμόδιο εισαγγελέα, υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης για εξαπάτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας σε ό,τι αφορά τους κτιριακούς χώρους στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης με έγγραφό τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας διαβεβαίωσαν το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο επεξεργαζόταν το σχετικό προεδρικό διάταγμα, ότι το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου έχει “δήθεν” κτισθεί με προδιαγραφές Εφετείου, έχει πληθώρα χώρων και ως εκ τούτου δεν απαιτείται δαπάνη και επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

“Τούτο βεβαίως είναι απολύτως ανακριβές και ψευδές γιατί στο ήδη υπάρχον Δικαστικό Μέγαρο μετά δυσκολίας καλύπτονται οι ανάγκες στέγασης του Πρωτοδικείου και Ειρηνοδικείου Αγρινίου”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου για να αποδείξει το αληθές των επιχειρημάτων του επικαλείται την κατασκευαστική μελέτη του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου από τα τοπογραφικά διαγράμματα των κατόψεων και επισημαίνει ότι αρκεί απλά μία επίσκεψη οιουδήποτε.

“Η υποβολή μηνύσεως αποτελεί το αναγκαίο μέσο ανάσχεσης της πρόθεσης του υπουργού Δικαιοσύνης να ιδρύσει Εφετείο με το έτσι θέλω στο Αγρίνιο ατεκμηρίωτα, αβασάνιστα και με ψεύτικα στοιχεία”, τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, Κωνσταντίνος Ράπτης.

Οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων Πρωτοδικείου Μεσολογγίου έχουν ξεκινήσει εδώ κι ένα χρόνο για την ανατροπή της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία υποστηρίζουν ότι εκπορεύεται από “μικροκομματικά και μόνον συμφέροντα”.

Οι Μεσολογγίτες όμως δηλώνουν: “Ευτυχώς στην Ελλάδα υπάρχουν δικαστές”.

Σχόλια