Με υβριδικά αυτοκίνητα πλέον και οι ανώτατοι δικαστές

0

Υβριδικά αυτοκίνητα 1.600 κυβικών εκατοστών θα αντικαταστήσουν τα συμβατικής τεχνολογίας κρατικά οχήματα με τα οποία μετακινούνταν μέχρι σήμερα οι ανώτατοι δικαστές, καθώς και οι ανώτατοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες.
Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος παρουσίασε πρόγραμμα εξοικονόμησης πόρων με περιστολή του αριθμού των κρατικών αυτοκινήτων, που σήμερα υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 57.000 στοιχίζοντας 350 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στους Έλληνες φορολογουμένους.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, για την προσεχή τριετία κανένα νέο αυτοκίνητο δεν θα προστεθεί στον υπάρχοντα στόλο, ενώ όλα τα συμβατικής τεχνολογίας αυτοκίνητα θα αντικατασταθούν ως το τέλος του 2010 με υβριδικά με τη μέθοδο της χρονομίσθωσης (leasing). Τα υβριδικά οχήματα θα είναι στην πλειοψηφία τους 1.400 κυβικών, καθώς τα 1.600 κυβικά θα φθάνουν μόνο τα οχήματα των ανώτατων πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων, των ανώτατων δικαστών (προέδρων Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου, Ελεγκτικού Συνεδρίου και Νομικού Συμβουλίου του Κράτους), ιερωμένων (Αρχιεπισκόπου, μητροπολιτών), των επίσημων προσκεκλημένων της κυβέρνησης, των υπουργών και υφυπουργών.
Κάθε υπηρεσία θα έχει τη δυνατότητα να διαθέτει μέχρι πέντε αυτοκίνητα, εκτός εάν είναι σε θέση να δικαιολογήσει επαρκώς περισσότερα. Τα οχήματα θα χρεώνονται πλέον στην υπηρεσία και όχι σε συγκεκριμένα πρόσωπα (π.χ. δήμαρχος).

Σχόλια