Μεθοδική και αποφασιστική αντιμετώπιση της διαφθοράς, σύμφωνα με τον κ. Παπαληγούρα

0

«Σήμερα, στη χώρα υπάρχει μια κυβέρνηση, η οποία αντιμετωπίζει τη διαφθορά στο δημόσιο βίο κατά απόλυτη προτεραιότητα, μεθοδικά και αποφασιστικά» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου σχετικά με τη δράση παραδικαστικών κυκλωμάτων.

Σχετικά με τις αναφορές του κ. Κωνσταντόπουλου στην ύπαρξη κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης, ο υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά, ότι «αν και στο παρελθόν υπήρχαν τέτοιοι μηχανισμοί, σήμερα πλέον δεν υπάρχει κανένα ελεύθερο πεδίο για δράση και άσκηση επιρροής από οποιοδήποτε παρόμοιο κύκλωμα».

Επιπλέον, ο κ. Παπαληγούρας υπενθύμισε την κατάθεση και υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τη διαφάνεια στη Δικαιοσύνη, τόνισε ότι ελέγχονται τα «πόθεν έσχες» των δικαστικών λειτουργών και ανέφερε ότι την προηγούμενη Δευτέρα συνεδρίασε για πρώτη φορά η ειδική νομοπαρασκευαστική Επιτροπή που σύστησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να εξετάσει θεσμικά ζητήματα του χώρου, που άπτονται εμμέσως και της «εμφάνισης κρουσμάτων ηθικής χαλάρωσης».

Σχόλια