Μετακομίζουν στη Θήβα οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

0

Έξι καινούργια σωφρονιστικά καταστήματα θα λειτουργήσουν μέσα στο 2008, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Χατζηγάκης επεσήμανε ότι στόχος είναι η βελτίωση των όρων διαβίωσης των κρατουμένων και διευκρίνισε πως μέχρι τον Ιανουάριο θα μετακινηθούν οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στην Ελαιώνα Θηβών, ενώ το οικόπεδο που θα αποδεσμευτεί θα δοθεί στο δήμο, ώστε να αναπτυχθεί καλύτερα η περιοχή.
Σε ό,τι αφορά τις φυλακές των ανδρών στον Κορυδαλλό, ο κ. Χατζηγάκης είπε ότι θα μεταφερθούν και αυτές στη συνέχεια. «Εξελίσσεται ήδη ένα γιγαντιαίο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που αφορά στο σωφρονιστικό σύστημα» είπε.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε αργότερα ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι εκτός από τα νέα σωφρονιστικά καταστήματα που θα λειτουργήσουν, θα γίνουν και προσλήψεις του αναγκαίου σωφρονιστικού προσωπικού. Προσέθεσε επίσης ότι το υγειονομικό σύστημα των φυλακών θα ενταχθεί στο ΕΣΥ.
Το δεύτερο θέμα που συζήτησε ο κ. Χατζηγάκης με τον πρωθυπουργό αφορά τους κώδικες, από τους οποίους – όπως είπε – οι οκτώ κυριότεροι θα είναι έτοιμοι μέχρι το τέλος του 2008, ώστε να αναδιαμορφωθεί το νομικό πλαίσιο της χώρας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι ετοιμάζει νομοσχέδιο για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης και την εθελουσία έξοδο των δικαστών.
Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι συζήτησε με τον Κώστα Καραμανλή την πρόταση νόμου για την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης, στο οποίο θα περιληφθούν και άλλες διατάξεις που θα βοηθούν γενικότερα την καλύτερη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Σχόλια