Μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο «Κεράνη»

0

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε χθες την παραχώρηση του αναξιοποίητου από το 2002 κτιρίου του «Κεράνη», επί της Λεωφόρου Θηβών, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να μεταστεγαστούν εκεί τα Δικαστήρια του Πειραιά, ικανοποιώντας έτσι σχετικό αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργού κ.Χ.Αθανασίου.

Στο σύγχρονο, βιοκλιματικό κτίριο του δημοσίου, στο Ρέντη, θα στεγαστούν όλα τα Δικαστήρια και οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά.

Να σημειωθεί, ότι η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων του Πειραιά συνεπάγεται σημαντική εξοικονόμηση για το Δημόσιο, από τα υψηλά ετήσια μισθώματα που κατέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις συγκεκριμένες δικαστικές υπηρεσίες.

O πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στ.Μανουσάκης δήλωσε σχετικά:

“Με την ευκαιρία της οριστικής επίλυσης ενός τόσο σημαντικού προβλήματος για την πόλη του Πειραιά, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου τόσο προς τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά όσο και προς τον υπουργό Δικαισούνης Χ.Αθανασίου, για το ουσιαστικό και έμπρακτο ενδιαφέρον τους.

Μια εκκρεμότητα δεκαετιών για την πόλη του Πειραιά, του πρωτου λιμανιού της χώρας μας, επιλύθηκε οριστικά με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Μετά από ταλαιπωρία δεκαετιών σε συνθήκες τριτοκοσμικές, τόσο οι πολίτες του Πειραιά όσο και οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια θα απολαμβάνουν συνθήκες αξιοπρέπειας και πολιτισμού.”