Μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια ζητούν Εισαγγελείς και Δικηγόροι

0

Άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας στα δικαστήρια ζητούν με ανακοινώσεις τους η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος [Link] και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με αφορμή την έκρηξη στο Δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου.

Τη συμπάθειά της στους δικαστικούς λειτουργούς του Πρωτοδικείου Κορίνθου, εκφράζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και τους ενθαρρύνει να εξακολουθήσουν το έργο τους χωρίς να κάμπτονται από περιστατικά όπως το χθεσινό. Η έκρηξη αυτή αναδεικνύει, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, την εγκατάλειψη από την Πολιτεία των δικαστικών λειτουργών, των υποδομών απονομής της Δικαιοσύνης και των διαδίκων-πολιτών και πλήττει τη δυνατότητα απονομής της Δικαιοσύνης υπό συνθήκες νηφαλιότητας.

Η Ένωση Εισαγγελέων καλεί τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.
Αναφορά στα ελλιπή μέτρα φύλαξης στους χώρους των Δικαστηρίων, κάνει και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος τονίζοντας τον αντίκτυπο που έχουν οι παραπάνω ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας για όλους εκείνους οι οποίοι ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή τυγχάνει να διέρχονται από τους χώρους αυτούς.

Στην ίδια ανακοίνωση εκφράζεται η συμπαράσταση στους δικαστικούς λειτουργούς και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου, κάνοντας έκκληση για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων φύλαξης.