Μέτρο στην αυστηρότητα από τους δικαστές ο Πρόεδρος του ΑΠ

0

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρωμύλος Κεδίκογλου έστειλε μήνυμα προς τους συναδέλφους του στα ποινικά δικαστήρια να μην είναι υπέρ του δέοντος αυστηροί έναντι των κατηγορουμένων.

Μετά τις συνεχείς καταγγελίες δικηγόρων και διαδίκων, αλλά και τη διαπίστωση ότι «γέμισαν οι φυλακές» λόγω της άκριτης προφυλάκισης κατηγορουμένων, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου απηύθυνε δημόσια έκκληση στους δικαστές: «Τηρήστε το μέτρο! Η αυστηρότητα δεν αποδεικνύει την εντιμότητα».

Κατά την εκτίμηση του κ. Κεδίκογλου «Ο φόβος των δικαστών μήπως χαρακτηρισθούν επίορκοι, τους έχει οδηγήσει στην εξάντληση της αυστηρότητας».

Χθες ανακοινώθηκε μία ακόμα ποινική δίωξη σε βάρος δικαστικού λειτουργού, του πρωτοδίκη Πειραιά Γεωργίου Κριμπά, στο πλαίσιο της έρευνας για το παραδικαστικό κύκλωμα. Ο πρωτοδίκης κατηγορείται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος που αφορά την υπόθεση του προφυλακισμένου αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλα τα Πρωτοδικεία της χώρας πρόκειται να σταλεί «τυφλοσούρτης» σε CD με 66 σχέδια αποφάσεων απλών υποθέσεων, οι οποίες δεν έχουν ιδιαίτερη δυσχέρεια και απασχολούν κατά χιλιάδες τα πρωτοβάθμια δικαστήρια της χώρας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δικαστές και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί έκδοσης των αποφάσεων. Ο κ. Κεδίκογλου απέστειλε χθες στα Πρωτοδικεία τη σχετική εγκύκλιο.

Σχόλια