Μήνυμα συμπαράστασης προς τον πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων

0

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον πρόεδρο της Ένωσης Σωτ. Μπάγια αναφορικά με την προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα που διέταξε εις βάρος του ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς για την κριτική που άσκησε ο κ. Μπάγιας για τη λειτουργία της δικαιοσύνης.
Στην ανακοίνωση του ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων αναφέρεται ότι «η ελευθερία του λόγου και η άσκηση κριτικής αποτελούν θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, συνταγματικά κατοχυρωμένα και άρρηκτα συνδεδεμένα με τη συνδικαλιστική δραστηριότητα».
Παράλληλα, οι εισαγγελείς ανάφεραν ότι «εμμένουμε στις από 15.6.2006 και 26.3.2008 αποφάσεις – ανακοινώσεις μας ότι κατά καιρούς και σε πολλές περιπτώσεις οι αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου έχουν προκαλέσει απορίες και προβληματισμούς στους δικαστικούς λειτουργούς, με συνέπεια τη δημιουργία αισθημάτων πικρίας και απογοήτευσης.
»Δηλώνουμε τέλος, συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι στον πρόεδρο της Ενώσεως στην προσπάθεια για αναβάθμιση του θεσμού της Δικαιοσύνης και των δικαστικών λειτουργών, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΕΕ, Π. Μπρακουμάτσος και Π. Παναγιωτόπουλος.

Σχόλια