Μήνυση ΕΟΤ για άκαιρη διαφήμιση των Ολυμπιακών Αγώνων

0

Μήνυση κατά της εταιρίας ΑΔΕΛ κατέθεσε ο ΕΟΤ για διαφημιστικές καταχωρίσεις που έγιναν από αυτή σε ξένα περιοδικά και εφημερίδες, χωρίς έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, με αποτέλεσμα να δυσφημισθεί η Ελλάδα. Πρόκειται για διαφημιστικές καταχωρίσεις σε ξένα περιοδικά και εφημερίδες, μεταξύ των οποίων το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, με τις οποίες εκαλείτο το αναγνωστικό κοινό να επισκεφθεί την Αθήνα επ ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ αυτοί είχαν ήδη λήξει.

Ο ΕΟΤ υποστηρίζει ότι η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές υποχρεώσεις της, καθώς δεν υπέβαλε για τον απαραίτητο έλεγχο στην αρμόδια Διεύθυνση του ΕΟΤ τα κείμενα και τις μακέτες των καταχωρήσεων που εστάλησαν προς δημοσίευση, όπως ορίζεται από τη σύμβαση.

Σε ανακοίνωσή της πάντως η ΑΔΕΛ αναφέρει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρίσεων που δημοσιεύτηκαν σε έντυπα του εξωτερικού, καθώς η υπογραφείσα από την εταιρεία και τον ΕΟΤ σύμβαση δεν αφορούσε στη δημιουργία των πρωτότυπων μακετών και κειμένων για τις καταχωρίσεις, καθώς το έργο αυτό είχε αναλάβει άλλη εταιρεία. Επιπλέον, κατά την ανακοίνωση, το εγκριθέν από τον ΕΟΤ πρόγραμμα προέβλεπε την έναρξη των πρώτων καταχωρίσεων στα έντυπα στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ η ΑΔΕΛ παρέδωσε τα αντίγραφα των μακετών όλων των θεμάτων, σε όλες τις γλώσσες, για όλα τα έντυπα, μέχρι και την 31η Αυγούστου, εκπληρώνοντας τις συμβατικές της υποχρεώσεις απολύτως και με άκρα επιμέλεια.

Σχόλια