Μήνυση για συγκάλυψη αστυνομικού από συναδέλφους του

0

Μήνυση κατέθεσε νεαρός εναντίον πέντε αστυνομικών, τους οποίους κατηγορεί ότι συγκάλυψαν συνάδελφό τους, ο οποίος, όπως υποστηρίζει ο νεαρός, ευθύνεται για την απώλεια της όρασής του στο αριστερό μάτι.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, τον Μάιο του 2004, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι, ο μηνυτής δέχθηκε αναίτια επίθεση με γροθιές στο αριστερό μάτι από τον αστυφύλακα, με αποτέλεσμα από τις εκχυμώσεις, που υπέστη να χάσει πλήρως την όρασή του στο αριστερό μάτι.

Ο νεαρός κατήγγειλε το περιστατικό, αλλά ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα, προβάλλοντας το άλλοθι ότι την ώρα του επεισοδίου είχε βάρδια στα κρατητήρια της περιοχής, στο Μαρούσι. Τον ισχυρισμό αυτό μάλιστα έσπευσαν να επιβεβαιώσουν και πέντε συνάδελφοί του, ενώ στη συνέχεια ο κατηγορούμενος προήχθη και σε αρχιφύλακα και αυτή τη στιγμή υπηρετεί στην ΕΥΠ

Όμως, μετά από την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, προκύπτει ότι το άλλοθι του αστυνομικού ήταν κατασκευασμένο, αφού είχε βάρδια σε διαφορετική ώρα από αυτήν που επικαλέστηκε.

Ο νεαρός προσέφυγε εκ νέου στη Δικαιοσύνη στρεφόμενος εναντίον των πέντε αστυνομικών που βοήθησαν το συνάδελφό τους στη συγκάλυψη της πράξης του. Ο μηνυτής ζητάει να διωχθούν για ψευδορκία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση εγγράφων και για ηθική αυτουργία ο αρχιφύλακας.

Σημειώνεται ότι ο αρχιφύλακας έχει παραπεμφθεί σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, που θα γίνει την 1η Οκτωβρίου 2009, για βαριά σωματική βλάβη, βάσει της πρώτης μήνυσης που είχε καταθέσει εναντίον του ο νεαρός.

Σχόλια