Μήνυση για τη «βιντεοσκόπηση» συγκεντρώσεων στη Θεσσαλονίκη

0

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, απέστειλε μηνυτήρια αναφορά προς τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και τον τοπικό γενικό αστυνομικό διευθυντή, με αφορμή την πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης να βιντεοσκοπήσει τις κινητοποιήσεις των εργατικών και υπαλληλικών ομοσπονδιών στη συμπρωτεύουσα.

Στην αναφορά του ο κ. Κακλαμάνης ζητά από τις παραπάνω αρχές την άμεση παρέμβασή τους, προκειμένου να διωχθούν τα «διαπραττόμενα εγκλήματα κατά της προσωπικότητας και άλλων προστατευόμενων από το Σύνταγμα δικαιωμάτων και αγαθών των πολιτών, που θα κινούνται ατομικώς ή ομαδικώς στη Θεσσαλονίκη, τα οποία επαπειλούνται με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία».

Πάντως, εγχειρίδιο σε ισχύ τού ευρωπαϊκού θεσμού του Συνηγόρου του Πολίτη, που διανεμήθηκε σε Αστυνομία και Λιμενικό πριν από τρία χρόνια, παρέχει το δικαίωμα στις Αρχές να καταγράφουν την αστυνόμευση συγκεντρώσεων, με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών αλλά και τη νομιμότητα του τρόπου με τον οποίο αυτή διενεργείται.

Σχόλια