Μήνυση Καρατζαφέρη κατά Χατζηγάκη και Σανιδά

0

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργος Καρατζαφέρης κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μήνυση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη, του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιου Κονταξή και κατά παντός υπευθύνου.

Η μήνυση καταγγέλλει τη διαδικασία αρχειοθέτησης της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί σε βάρος του πρώην υπουργού Αιγαίου Αρ. Παυλίδη, σχετικά με τον διαγωνισμό για τα πλοία της άγονης γραμμής στο νότιο Αιγαίο.

Στο κείμενο της μήνυσης, ο κ. Καρατζαφέρης ισχυρίζεται ότι «οι μηνυόμενοι δημόσιοι λειτουργοί παρακωλύσαντες και ματαιώνοντας την απευθείας διαβίβαση της υπόθεσης του πρώην υπουργού Αρ. Παυλίδη στη Βουλή, σφετερίστηκαν την εξουσία της, αποφασίζοντας αυτοί -αντί της Βουλής- να μην ασκηθεί δίωξη».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη οι εναγόμενοι διέπραξαν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που αλλοιώνει το πολίτευμα επειδή στέρησαν ή παρακώλυσαν την Βουλή από να αποφανθεί αυτή, ως μόνη αρμοδία, αν θα ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη κατά υπουργού.

Ο αρχηγός του ΛΑ. ΟΣ ζητά να διαβιβαστεί η μήνυση απευθείας στη Βουλή, χωρίς να υποβληθεί για αξιολόγηση από οποιανδήποτε εισαγγελικό λειτουργό.

Σχόλια