Μήνυση σε βάρος του ΟΣΕ για κοπή δέντρων

0

Μήνυση σε βάρος του ΟΣΕ και κατά παντός υπευθύνου θα υποβάλλει ο Δήμος Αθηναίων, έπειτα από εντολή του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη με αφορμή την κοπή 71 δέντρων σε δύο διαφορετικά σημεία επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως στα Σεπόλια .
Συγκεκριμένα ο Ο.Σ.Ε μέσω εργολάβου προχώρησε στην κοπή 17 μουριών (δενδροστοιχία) 15 πεύκων, 32 σοφόρων, 4 κυπαρισσιών, 3 σφενδάμων και μεγάλων θάμνων στην περιοχή των Σεπολίων λόγω έργων του Οργανισμού.
Έντονη ήταν η αντίδραση του Δήμαρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος δήλωσε: «Η ενέργειά τους κρίνεται απαράδεκτη, γι’ αυτό και έδωσα εντολή υποβολής μηνύσεως κατά του Ο.Σ.Ε, αλλά και κατά παντός υπευθύνου. Παρότι θεωρώ, ότι η πολιτική ηγεσία αγνοούσε το θέμα, ζητώ την άμεση παρέμβαση του κ. Κ. Χατζηδάκη προκειμένου να μην επαναληφθεί το ίδιο απαράδεκτο γεγονός. Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μετά από εντολή μου θα προχωρήσει σε άμεση δενδροφύτευση της περιοχής. Τέλος, ήρθε η ώρα όλο το αστικό πράσινο να περιέλθει στη δικαιοδοσία αλλά και την περιουσία του Δήμου της Αθήνας».

Σχόλια