Μηνυτήρια αναφορά από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο για τις καθυστερήσεις στο μετρό της Θεσσαλονίκης

0

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του μετρό της πόλης, οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης σε επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στα εργοτάξια.
«Ζητούμε τη διερεύνηση και απόδοση αξιόποινων πράξεων στους υπαίτιους της Μετρό Θεσσαλονίκης-Αττικό Μετρό Α.Ε. ή/και της κοινοπραξίας κατασκευαστικών εταιριών του έργου ή/και παντός άλλου υπευθύνου», αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το ΕΕΘ στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, μέχρι στιγμής έχει κατασκευαστεί μόνο το 11% του έργου, με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του να μετατίθεται στο 2014, αντί των αρχικών εκτιμήσεων για το 2012.
Το ζήτημα συζητήθηκε σε σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής των επαγγελματιών που θίγονται από τις εργασίες, στην οποία συμμετείχε ο διευθυντής της «Αττικό Μετρό» στη Θεσσαλονίκη, Ευάγγελος Γαλούσης. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, έγιναν θετικές κινήσεις, όπως ο φωτισμός των εργοταξιακών καταλήψεων στην οδό Μοναστηρίου και το άνοιγμα διάβασης στην ίδια περιοχή, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Πάντως, ο κ. Γαλούσης δεσμεύθηκε για την εντατικοποίηση των εργασιών στην περιοχή της Ανάληψης, με στόχο να ολοκληρωθούν γρηγορότερα οι εργασίες.

Σχόλια