Μηνυτήρια αναφορά κατά Φ.Πετσάλνικου-Ευ. Μεϊμαράκη

0

Η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με όσα παρέλειψαν να πράξουν οι δύο διαδοχικοί Πρόεδροι της Βουλής για την υπόθεση της κατασπατάλησης κονδυλίων ύψους 102εκ. ευρώ από το λογαριασμό του Ειδικού Φορέα Δασών. Η «Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης» προτού προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης, είχε απευθυνθεί τόσο στην Οικονομική Διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Οι ενέργειες αυτές κατέληξαν στη διενέργεια διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στον Ειδικό Φορέα Δασών.

Οι επιθεωρητές, μετά τη διενέργεια της σχετικής έρευνας, συνέταξαν πόρισμα, το οποίο επιβεβαιώνει το προαναφερθέν έλλειμμα και η υπόθεση κατέληξε ενώπιον της Εισαγγελίας Αθηνών, η οποία με τη σειρά της απέστειλε τη δικογραφία στη Βουλή καθώς προέκυψαν ευθύνες πολιτικών προσώπων. Όπως επισημαίνεται στη μηνυτήρια αναφορά, η δικογραφία βρίσκεται στη Βουλή εδώ και δύο χρόνια, χωρίς κανείς από τους κ.κ. Πετσάλνικο και Μεϊμαράκη να έχουν κάνει όσα οφείλουν προκειμένου το θέμα του Ειδικού Φορέα Δασών να τεθεί στο Κοινοβούλιο και να αποφασιστεί αν υπάρχει λόγος για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ή όχι.

Ειδικότερα, στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς, η «Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης» σημειώνει ότι «από τις 2 Ιανουαρίου 2012, έχουμε αποστείλει αίτηση, προς τον τότε Πρόεδρο της Βουλής, παρακαλώντας να πληροφορηθούμε για ποιους λόγους δεν έχει προωθηθεί η συγκεκριμένη δικογραφία και αν υπάρχουν κάποιες δικές του ενέργειες, γύρω από το ζήτημα. Στις 11 Ιανουαρίου 2012, η Γενική Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου της Βουλής, μας γνωστοποίησε, αντί του Προέδρου, ότι η δικογραφία ανακοινώθηκε στην Βουλή, στις 17-12-2010 και έκτοτε βρίσκεται στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου Βουλευτή».

Σχόλια