Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Σινούκ

0

Έξι συγγενείς του Μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αλεξανδρείας Πέτρου κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για την πτώση του ελικοπτέρου σε κάθε ενεχόμενο πρόσωπο (πολιτικό ή μη και στρατιωτικό).

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας σκοτώθηκε μαζί με άλλα 17 άτομα κατά την πτώση ελικοπτέρου τύπου Σινούκ, στις 11 Σεπτέμβριου 2004, στα ανοικτά του Πόρτο Κουφό, στην Χερσόνησο του Άθω.

Οι συγγενείς ζητούν να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ανακριτή της Πολιτικής και Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και να διαβιβαστεί η δικογραφία που θα σχηματιστεί στη Βουλή, για να εξετάσει αν διαπράχθηκαν αδικήματα από πολιτικά πρόσωπα.

Ειδικότερα, οι συγγενείς του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου ζητούν να διερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής, της διατάραξης συγκοινωνιών, παράβασης καθήκοντος και απιστίας στην υπηρεσία, όπως και της ψευδορκίας.

Τέλος, ζητούν να διερευνηθούν τα αδικήματα του στρατιωτικού κώδικα που αφορούν παραβάσεις κατά τη συντήρηση αεροσκάφους σε ειρηνική περίοδο, πράξη από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος προσώπου και κίνδυνος απώλειας αεροσκάφους και παράνομη παραχώρηση αεροσκάφους σε ειρηνική περίοδο.

Σχόλια