Μητροκτόνος παραπέμπεται σε δίκη

0

Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης παραπέμπει μητροκτόνο σε δίκη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε το δικαστικό συμβούλιο, ο 33χρονος θα καθίσει στο εδώλιο με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της περιύβρισης νεκρού και της οπλοχρησίας.
Ο κατηγορούμενος, απόφοιτος του ΑΠΘ με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, φέρεται ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις με τη μητέρα του, εξαιτίας της καταπιεστικής συμπεριφοράς της απέναντί του, όπως κατέθεσε ο ίδιος.
Μάλιστα, έφτασε σε σημείο να την αναγάγει σε εξιλαστήριο θύμα για τις αποτυχίες που βίωνε στον επαγγελματικό και προσωπικό τομέα.
Το μίσος που ένιωθε για εκείνη κορυφώθηκε τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου. Έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησε η γυναίκα στο σπίτι του γιου της, στην Καλαμαριά, ο τελευταίος, πετυχαίνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό, άρπαξε τη μητέρα του με βία και την έριξε στο έδαφος.
Στη συνέχεια της έσφιξε το λαιμό, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της. Ακολούθως, άρπαξε ένα καλώδιο κεραίας και το τύλιξε στο λαιμό της, κάτι που είχε ως συνέπεια η γυναίκα να υποστεί ασφυξία. Ωστόσο, ο 33χρονος δεν περιορίστηκε εκεί. Πήρε ένα μαχαίρι, με το οποίο κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα σε διάφορα σημεία στο σώμα της. Λίγο αργότερα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Αστυνομία και ομολόγησε τις πράξεις του.
Το παραπεμπτικό βούλευμα διευκρινίζει ότι ένα μήνα πριν από τη δολοφονία, ο κατηγορούμενος επισκέφθηκε νευρολόγο, ο οποίος τού χορήγησε αντικαταθλιπτικά φάρμακα και βιταμίνες, τη λήψη των οποίων όμως διέκοψε έπειτα από λίγο καιρό.

Σχόλια