Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Μολδαβίας σε θέματα δικαιοσύνης

0

Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Μολδαβίας σε θέματα Δικαιοσύνης αποφασίστηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του υπουργού Δικαιοσύνης της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, Oleg Efrim, στον Έλληνα ομόλογο του, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής συμφωνήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, καθώς και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, σε θέματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού συστήματος. Επίσης, συμφωνήθηκε η διερεύνηση της δυνατότητας ανταλλαγής πρακτικών εκπαίδευσης των δικαστικών λειτουργών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, από την πλευρά του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης αναπτύχθηκε το πλαίσιο λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστών, για το οποίο οι Μολδαβοί αξιωματούχοι εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης οι Γενικοί Γραμματείς κ.κ Νικόλας Κανελλόπουλος και Μαρίνος Σκανδάμης, η κύρια Μαρία Αρβανίτη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Νομοθετικού Συντονισμού και Ειδικών Διεθνών Νομικών Σχέσεων καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Τέλος, ο κ.Αθανασίου απεδέχθη πρόσκληση του ομολόγου του να επισκεφθεί τη Μολδαβία.