Μον. Πρ. Αθηνών: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ

0

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίηση των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, εξετάζοντας τις αιτήσεις της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

“Η συγκεκριμένη απόφαση δεν απαγορεύει μελλοντικές κινητοποιήσεις” ήταν η πρώτη αντίδραση του νομικού συμβούλου της ΓΕΝΟΠ, ο οποίος πάντως επιφυλάχθηκε να μελετήσει καλύτερα την επίμαχη απόφαση. Η ΔΕΗ «αναμένει την πλήρη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση» αναφέρει από την πλευρά της η επιχείρηση, με σχετική ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, το δικαστήριο, έκανε δεκτή την αίτηση της ΔΕΗ ΑΕ και κήρυξε τις απεργίες της ΓΕΝΟΠ και του Σπάρτακου, ως παράνομες και διέταξε την άμεση διακοπή τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, μετά την κοινοποίηση της δικαστικής απόφασης.

Από την άλλη πλευρά, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ανακοίνωσε τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων. Έτσι, σύμφωνα με στοιχεία από τη ΔΕΗ, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης και απευθύνει, με την ανακοίνωσή της, κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας: «Να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης».