Μον. Πρωτ. Αθηνών: Άκυρες οι απολύσεις 10 υπαλλήλων της ΕΡΤ

0

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ΄αριθμ. 2732/14 απόφασή του, έκρινε ως άκυρες τις απολύσεις στην ΕΡΤ, υποχρεώνοντας το ελληνικό Δημόσιο, ως διάδοχο της πρώην δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, να αποδεχθεί τις υπηρεσίες των εναγόντων, στις θέσεις που κατείχαν προ της απόλυσης, με τους ίδιους μισθούς.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι η απόφαση είναι πρωτόδικη και επομένως δεν είναι άμεσα εκτελεστή, ενώ αναμένεται να υπάρξει αντίδραση από την πλευρά του Δημοσίου ώστε να κριθεί και στο δεύτερο βαθμό.

Στην απόφαση ορίζεται πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε ημέρα κατά την οποία το εναγόμενο Δημόσιο δεν εφαρμόζει την απόφαση του δικαστηρίου και θα αρνείται τις υπηρεσίες κάθε εργαζόμενου.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο είχε εκδοθεί αντίστοιχη απόφαση και από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης το οποίο έκρινε άκυρες τις απολύσεις 20 εργαζομένων της ΕΡΤ, επιδικάζοντας μάλιστα και σχετικές αποζημιώσεις.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο είχε κρίνει ότι πρέπει να καταβληθούν στους απολυμένους οι μισθοί που θα τους καταβάλλονταν κανονικά από τις 11 Ιουνίου 2013, οπότε και έγιναν οι απολύσεις, έως και τις 2 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα κατά την οποία εκδικάσθηκε η υπόθεση.
 

Σχόλια