Να απορριφθεί η αίτηση αναιρέσεως των καταδικασθέντων για το πολύνεκρο τροχαίο στα Τέμπη πρότεινε ο αντεισαγγελέας Α.Π., Ν. Μαύρος

0

Απορριπτική ήταν η πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ν. Μαύρου αναφορικά με την αίτηση αναιρέσεως που έχουν καταθέσει οι έξι καταδικασθέντες για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη τον Απρίλιο του 2003, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 21 μαθητές λυκείου από το Μακρυχώρι Ημαθίας.
Ο κ. Μαύρος ανέφερε ότι η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) της Λάρισας έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και γι’ αυτό δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις αναιρέσεώς της.
Οι ποινές που επέβαλε το ΜΟΔ της Λάρισας ήταν κάθειρξη 15 ετών και 3 μηνών για τον οδηγό της νταλίκας που ενεπλάκη στο δυστύχημα, κάθειρξη 14 ετών και 3 μηνών για τον ένα εκ των ιδιοκτητών της νταλίκας και κάθειρξη 11 ετών και 3 μηνών για τον άλλο. Επίσης, σε φυλάκιση 4 ετών, 4 μηνών και 15 ημερών είχε καταδικαστεί ο γενικός διευθυντής της μεταφορικής εταιρίας, σε φυλάκιση 4 ετών, 11 μηνών και 15 ημερών ο διευθυντής του εργοστασίου νοβοπάν και σε φυλάκιση 3 ετών και 11 μηνών ο προϊστάμενος βάρδιας του εργοστασίου.

Σχόλια