Νέα διάκριση για τη Νομική Σχολή Αθηνών

0

 

Ο διαγωνισμός FDI Moot αφορά στο συνεχώς εξελισσόμενο διεθνές δίκαιο προστασίας αλλοδαπών επενδύσεων και αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας διαιτητικής επίλυσης διεθνών επενδυτικών διαφορών. Διοργανώνεται κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του Centre for International Studies στο Σάλτσμπουργκ, των Νομικών Σχολών των πανεπιστημίων του Suffolk στη Βοστώνη, και Pepperdine στην Καλιφόρνια, του German Institution of Arbitration (DIS) στη Φρανκφούρτη, καθώς και του Centre of European Law του πανεπιστημίου King’s College στο Λονδίνο.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία αποτελείτο από τους, Κικαρέα Ειρήνη, Βυζά-Ασημακόπουλο Λεωνίδα, Κουντεντάκη Θεοδώρα-Θέτιδα, Παπαναστασίου Αλίνα και Σεργάκη Κλαίρη, υπό την καθοδήγηση του Λέκτορα κ. Αναστάσιου Γουργουρίνη και των προπονητών Μηλιώνη Γιάννη, Μπουραζέλη Νίκου και Σουρβάνου Μαρίας, διαγωνίστηκε με 78 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο αφήνοντας πίσω της πανεπιστήμια όπως το Harvard, το Georgetown και το King’s College London.

Η επιτυχία αυτή της Νομικής Σχολής Αθηνών έρχεται να προστεθεί στις διακρίσεις της Σχολής σε διεθνείς νομικούς διαγωνισμούς με κυριότερη διάκριση την 1η θέση στον Παγκόσμιο Γύρο του διεθνούς πανεπιστημιακού διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA Moot Court Competition, που διεξήχθη στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη τον περασμένο Μάιο.

Σχόλια