Νέα διάκριση για τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών

0

 

Η Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition 2015»  , με τον φοιτητή Αθανάσιο Πλεξίδα να ανακηρύσσεται στον καλύτερο αγορητή παγκοσμίως.

Το τελικό στάδιο του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ, από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου, η ελληνική ομάδα, υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη του Γιώργου Κυριακόπουλου, λέκτορα της νομικής σχολής του ΕΚΠΑ, αφού απέκλεισε την ομάδα της Αφρικής, αντιμετώπισε στον τελικό, ενώπιον τριών δικαστών του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, την ομάδα του Πανεπιστημίου του Μισσισσιπί.

Η σύνθεση της Ελληνικής ομάδας του ΕΚΠΑ:

Προπτυχιακοί φοιτητές Αθανάσιο Πλεξίδα, Μαρία Βασιλάκη και Μαριάνθη Κουτρή,

ενώ συνεπικούρησαν στην προετοιμασία της και δύο μέλη της περυσινής ομάδας, ο μεταπτυχιακός φοιτητής Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος και η προπτυχιακή φοιτήτρια Νίκη Κουρή.

Από την πρώτη χρονιά συμμετοχής της (2011), η νομική σχολή του ΕΚΠΑ έχει διαγράψει μια σταθερή πορεία, που την κατατάσσει στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως, καθώς είναι η μόνη ομάδα με τρεις συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς τελικούς και η μόνη ομάδα που έχει κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο δυο φορές.

Ο διαγωνισμός «Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition» διοργανώνεται, σε ετήσια βάση, από το International Institute of Space Law και, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, από το European Centre of Space Law (ECSL).

Το αντικείμενο της φετινής εικονικής δίκης αφορούσε θέματα, όπως η ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων στο Εξω-ατμοσφαιρικό Διάστημα και η λήψη μέτρων για την αποφυγή της σύγκρουσης με τη Γη διαστημικών αντικειμένων.

Σχόλια