Νέα διαμαρτυρία του ΔΣΘ για την μη ανέγερση του δικαστικού μεγάρου στο λιμάνι

0

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Λαμτζίδης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την ματαίωση της ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου στο χώρο του λιμανιού και υποστήριξε ότι υπάρχουν «συμφέροντα που δεν επιθυμούν την υλοποίηση του έργου στην αρχικά επιλεγείσα περιοχή».

Ο κ. Λαμτζίδης επέρριψε τις ευθύνες στην κυβέρνηση και έκανε λόγο για «εμπαιγμό» εκ μέρους τους σε βάρος του νομικού κόσμου της Θεσσαλονίκης. «Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προέβη σε αιφνιδιαστική αναδίπλωση υπό την πίεση συμφερόντων, ομολογημένων και ανομολόγητων. Τα ομολογημένα είναι η εμπορική εκμετάλλευση του λιμανιού», είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ο Μανώλης Λαμτζίδης υποστήριξε ότι η εξεύρεση οικοπέδου σε χώρο εντός του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και κοντά στο σημερινό δικαστικό μέγαρο είναι η μόνη ρεαλιστική λύση.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας του ο Μανώλης Λαμτζίδης ανακοίνωσε ότι δε θα παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στην 73η ΔΕΘ το απόγευμα του Σαββάτου.

Σχόλια