Νέα δικαίωση των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ

0

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή αίτηση προσωρινής διαταγής, που κατέθεσαν ενώπιόν του περισσότεροι από 20 συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού, με την οποία ζητούσαν να υποχρεωθεί το Δημόσιο να αποδέχεται τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους, έως την έκδοση απόφασης. Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα τους, κρίνοντας ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η σύμβαση τους πρέπει να είναι αορίστου χρόνου.
Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο απεφάνθη ότι και στην υπό κρίση περίπτωση, χρησιμοποιείτο καταχρηστικά η συνήθης πρακτική των αλυσιδωτών συμβάσεων ορισμένου χρόνου, προκειμένου να παραβιαστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, αφού κάλυπταν επί της ουσίας πάγιες και διαρκείς και όχι εποχιακές ανάγκες του Υπουργείου, που θα δικαιολογούσαν τον χαρακτήρα των συμβάσεών τους ως ορισμένου χρόνου.
Κατόπιν αυτών, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και υποχρεώνει το υπουργείο να δέχεται την προσφερόμενη εργασία των αιτούντων με τις αποδοχές που αυτοί έχουν και μετά τη λήξη των συμβάσεών τους και μέχρι την συζήτηση της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων.
Η πληρεξούσια δικηγόρος των αιτούντων, κ. Μαρία Τσίπρα, δήλωσε σχετικά:
«Οι αλλεπάλληλες αποφάσεις, με τις οποίες γίνονται δεκτές αντίστοιχες αιτήσεις αποδεικνύει εμπράκτως, ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν παραμένει ασυγκίνητη μπροστά στην εργασιακή ομηρία των εργαζομένων με συμβάσεις. Στις κρίσιμες εποχές, που διανύουμε η οριστική επίλυση του προβλήματος αυτού αποτελεί κεντρικό αίτημα, που θα καθορίσει την επιβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους».

Σχόλια