Νέα ποινική δίωξη για το θάνατο του συνδικαλιστή των ΕΛΤΑ

0

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από σχετική μήνυση των συγγενών του θύματος, άσκησε εναντίον των δύο προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάτου του συνδικαλιστή των ΕΛΤΑ, Μαν. Γουρνιεζάκη, νέα ποινική δίωξη, για «θανατηφόρα σωματική βλάβη» αυτή τη φορά.

Η καινούρια κατηγορία είναι βαρύτερη από αυτή που αντιμετώπιζαν τα δύο άτομα αρχικά, δεδομένου ότι οι μηνυτές ισχυρίστηκαν ότι «η αρχική ποινική δίωξη, για “”απλή σωματική βλάβη””, δεν ανταποκρίνεται πλέον στα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας και ο ενδελεχής ανακριτικός έλεγχος αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση της Δικαιοσύνης απέναντι σε μια εγκληματική ενέργεια, που με οποιοδήποτε νομικό χαρακτηρισμό αποτελεί κατά τους εντολείς μας μορφή αποκρουστικής παρακρατικής βίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλης Γουρνιεζάκης απεβίωσε τα ξημερώματα της 6ης Οκτωβρίου 2006, έπειτα από επεισόδιο που προκλήθηκε έξω από την αίθουσα, όπου φυλασσόταν η κάλπη των εκλογών του Συλλόγου Πτυχιούχων Ανώτατων και Ανώτερων Σχολών Εργαζομένων, στα ΕΛΤΑ.

Σχόλια