Νέα στοιχεία από την Ιταλία για την υπόθεση Siemens

0

Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ιταλικές αρχές για την εμπλοκή νέων προσώπων στην υπόθεση Siemens απηύθυνε ο 4ος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός.

Ο κ. Ζαγοριανός συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με δύο εισαγγελείς από τη Γενική Εισαγγελία του Μιλάνου, οι οποίοι ήρθαν στην Αθήνα, για να τον ενημερώσουν ότι από την έρευνα, που διενεργεί η ιταλική Δικαιοσύνη, προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή τριών ή τεσσάρων προσώπων στο ελληνικό σκέλος της υπόθεσης.

Τα στοιχεία της ιταλικής Δικαιοσύνης έχουν προκύψει από το άνοιγμα λογαριασμών και από ελβετικές τράπεζες, από έγγραφα και άλλα υλικά, που παρέδωσε στους Ιταλούς λειτουργούς η αμερικανική νομική εταιρία «Ντε Μπεβουάζ», καθώς και από την άρση τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου.

Εκτιμάται ότι εντός του Νοεμβρίου, η ιταλική Δικαιοσύνη θα έχει αποστείλει στον κ.Ζαγοριανό όλα τα στοιχεία που αφορούν το ελληνικό σκέλος της υπόθεσης.

Παράλληλα, ο ανακριτής ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές το άνοιγμα λογαριασμών συγκεκριμένων προσώπων κάποια από τα οποία έχουν καταθέσει στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ως μάρτυρες.