Νέα στοιχεία προκαλούν την αντίδραση των μελών της 17Ν

0

Έγγραφο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που παρουσίασε προχθές στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας ενόχλησε ιδιαίτερα τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

O Δ. Κουφοντίνας χαρακτήρισε «ασήμαντο» το σχετικό έγγραφο με τα νέα στοιχεία το οποίο όπως είπε «χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί ένα νέο κύμα τρομοϋστερίας και επιβεβαιώνει το νομικό δόγμα άπαξ κατηγορούμενος εσαεί κατηγορούμενος και αποκάλεσε «φάμπρικα» εκείνους που όπως είπε «στέλνουν όψιμα μετά από τρία χρόνια έγγραφα στο δικαστήριο».

Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί δηλώσεις των Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και Βασίλη Τζωρτζάτου κατά του περιεχομένου της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης για τα κλειδιά στη «γιάφκα» της οδού Πάτμου. Ο Γιωτόπουλος χαρακτήρισε «περιτύλιγμα» την έκθεση και πρόσθεσε «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, τρία χρόνια μετά να φέρνουν τέτοια πραγματογνωμοσύνη». Ο Τζωρτζάτος, μάλιστα, έκανε λόγο για «αλητεία να φέρνουν συνέχεια τέτοια έγγραφα επειδή δεν έχουν στοιχεία».

Η δίκη θα διεξαχθεί χωρίς ραδιοτηλεοπτική κάλυψη και μαγνητοσκόπησή καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης αφού το δικαστήριο τόνισε ότι δεν παραβιάζεται η δημοσιότητα της δίκης, καθώς η πρόσβαση στη δικαστική αίθουσα είναι ελεύθερη για τον κάθε πολίτη.

Ένσταση για μη νόμιμη σύνθεση του δικαστηρίου υπέβαλαν οι συνήγοροι του Χριστόδουλου και Βασίλη Ξηρού, καθώς και του Νίκου Παπαναστασίου.

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα με την αγόρευση της εισαγγελέως και την απόφαση του δικαστηρίου επί του σχετικού αιτήματος.

Σχόλια