Νέα συνεδρίαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την πορεία των κινητοποιήσεων των δικαστικών

0

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει για πολλοστή φορά την προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού της Δικαιοσύνης και τη συστηματική καθύβριση των λειτουργών της από απληροφόρητα ή και κακοπροαίρετα άτομα, διαμέσου των ΜΜΕ.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλεί τον κ. Πρόεδρο και τον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τα Μέλη του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου να μην πραγματοποιήσουν τις σχεδιαζόμενες μαζικές μεταθέσεις, ενώ ζητά την απόσυρση των διατάξεων των άρθρων 1 και 2 του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, διακηρύσσει ότι το Δικαστικό Σώμα στηρίζει το ισχύον σύστημα αιρετής διοίκησης για τα μεγάλα Δικαστήρια και Εισαγγελίες της Χώρας.

Τέλος, επειδή από πλευράς Πολιτείας, δεν υπάρχει μέχρι τώρα αποτελεσματική αντιμετώπιση, για να επιλυθούν τα ζωτικά προβλήματα της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα προχωρήσει μετά τις γιορτές του Πάσχα, εάν συνεχιστεί η ίδια τελματώηδς κατάσταση και δεν αρχίσει άμεσα διάλογος με τις Δικαστικές Ενώσεις, σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, που θα αποφασιστούν στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαϊου 2005, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00.

Σχόλια