Νέες καταθέσεις και στοιχεία στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens

0

Συνεχίζονται οι καταθέσεις στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Αθανασίου, στο πλαίσιο της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Siemens και συνεργάτης της αμερικανικής εταιρείας Ντεβεμπουάζ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος υποστήριξε ότι τα στοιχεία που παραδόθηκαν στον εισαγγελέα, από τον εσωτερικό έλεγχο που διενήργησε η αμερικανική εταιρεία, δεν περιλαμβάνουν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Νωρίτερα, κατέθεσε ως μάρτυρας, η εν διαστάσει σύζυγος του πρώην μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Παραγωγής Εμπορίου, Δημήτρη Νέγρη, η οποία προσκόμισε τα πληρεξούσια του λογαριασμού που φέρεται να έχει σχέση με τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρείας, που βεβαιώνουν ότι οικονομικός διαχειριστής ήταν το πρώην στέλεχος της Siemens, Ηλίας Γεωργίου.

Η μάρτυρας, που από το 1993 διατηρούσε σε ελβετική τράπεζα λογαριασμό τον οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε το εν λόγω στέλεχος της Siemens, προσκόμισε στον εισαγγελέα στοιχεία για την κίνησή του από το 2005 έως και το 2008, ενώ δεσμεύτηκε να παραδώσει και την κίνηση της περιόδου 1993-2005, καθώς και το σύνολο των παραστατικών, όταν της δοθούν από την ελβετική τράπεζα.