Νέες κλήσεις σε απολογία σε πρώην στελέχη του ΟΤΕ

0

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κληθεί σε απολογία για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος καλείται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π.Βουρλούμης.

Ειδικότερα η 2η τακτική ανακρίτρια Βασιλική Μπαστά, που χειρίζεται υπόθεση σχετική με υπερτιμολογημένες συμβάσεις, οι οποίες αφορούσαν την τεχνική υποστήριξη του ΟΤΕ, έχει αποστείλει κλήσεις στον κ. Βουρλούμη και σε ακόμη δέκα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, προκειμένου να εμφανιστούν αύριο ενώπιόν της και να απολογηθούν για κακουργηματική απιστία.

Η δίωξη για την υπόθεση είχε ασκηθεί το καλοκαίρι του 2007 μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διενεργήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για ζημιογόνες για τον ΟΤΕ συμβάσεις, οι οποίες αφορούσαν υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης που πρόσφεραν στον οργανισμό η Siemens, η Ιntracom και άλλες εταιρείες.

Η ανακρίτρια αφού αξιολόγησε το υλικό που συγκέντρωσε από την έρευνά της (μαρτυρικές καταθέσεις, έγγραφα κ.ά.) έκρινε ότι πρέπει να αποστείλει κλήσεις για απολογία σε 10 άτομα.

Σχόλια