Νέες συλλήψεις για κλοπές με πλαστές τραπεζικές κάρτες

0

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων και της Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν τέσσερις Ρουμάνους και τρεις Βούλγαρους σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό πλαστών τραπεζικών καρτών κλώνων γνησίων που είχαν αντιγραφεί με τη μέθοδο «skining» στο Λονδίνο και στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στη Νίκαια δύο νεαροί Ρουμάνοι οι οποίοι είχαν κατασκευάσει κάρτες κλώνους με στοιχεία που υπέκλεψαν παγιδεύοντας ΑΤΜ τραπεζών στη Νίκαια και στο Kαλαμάκι από τις αρχές Αυγούστου.
Οι συλληφθέντες είχαν κάνει με τις πλαστές κάρτες αναλήψεις από πέντε ΑΤΜ, συνολικού ποσού 33.200 ευρώ ενώ διαπιστώθηκαν και ανεπιτυχείς προσπάθειες αναλήψεων συνολικού ποσού 127.000 ευρώ.
Στην Ομόνοια συνελήφθησαν τρεις Βούλγαροι με εννέα πλαστές κάρτες τις οποίες είχαν κατασκευάσει παγιδεύοντας ΑΤΜ τράπεζας στο Ίλιο από τις αρχές Νοεμβρίου.
Οι συλληφθέντες είχαν κάνει αναλήψεις σημαντικών ποσών από διάφορες τράπεζες στην Αθήνα, ενώ μία από τις κάρτες είχε χρησιμοποιηθεί για ανάληψη 2.000 από τράπεζα της Βραζιλίας.
Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος συνελήφθησαν άλλοι δύο Ρουμάνοι οι οποίοι έφτασαν αεροπορικώς από το Λονδίνο, έχοντας στην κατοχή τους 328 πλαστές τραπεζικές κάρτες που είχαν κατασκευαστεί με υποκλοπή στοιχείων καταθετών από μηχανήματα βρετανικών τραπεζών.
Για τις τρεις υποθέσεις ενημερώθηκε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, η Ιντερπόλ και η Γιουροπόλ που διεξάγουν παράλληλες έρευνες για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

Σχόλια