Νέο “όχι¨ στην έκδοση Χριστοφοράκου για την υπόθεση siemens

0

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καλσρούης παρατείνει το χρόνο παραμονής του Μ. Χριστοφοράκου στην Γερμανία με το να μην παραδίδει τον πρώην επικεφαλής της siemens hellas στις ελληνικές δικαστικές αρχές.
Η δεύτερη αυτή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καλσρούης αφορά το δεύτερο κατά σειρά ένταλμα έκδοσης σε βάρος του Μ. Χριστοφοράκου που εκδόθηκε από τον 4ο ειδικό ανακριτή Ν. Ζαγοριανό και αφορά την εμπλοκή του στην υπόθεση του C4I.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας το «Το Βήμα», τα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου εξέτασαν την προσφυγή που κατέθεσαν οι δικηγόροι του κ. Χριστοφοράκου, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του Γερμανικού Εφετείου που έκανε δεκτό το δεύτερο ένταλμα έκδοσης των ελληνικών αρχών.
Έκριναν πως ο Μ. Χριστοφοράκος δεν πρέπει να παραδοθεί άμεσα στις δικαστικές αρχές της χώρας μας και πως θα πρέπει να παραμείνει στη Γερμανία τουλάχιστον μέχρι το Συνταγματικό Δικαστήριο να αποφασίσει οριστικά αναφορικά με την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές ή όχι.

Σχόλια