Νέο και πιο αυστηρό αθλητικό νομοσχέδιο

0

Εντός των επόμενων ημερών κατατίθεται στη Βουλή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των κυριακάτικων εφημερίδων έχει στόχο να περιορίσει τα προνόμια των πρωταθλητών.
Σύμφωνα με “Το Βήμα της Κυριακής” το νομοσχέδιο αναμένεται να περιορίσει δραστικά τις προσλήψεις στο Δημόσιο, οι οποίες θα αφορούν μόνο τους αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο διορισμός θα γίνεται μόνο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τους αθλητικούς φορείς των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το δικαίωμα διορισμού θα ισχύει μετά την απόσυρση του αθλητή από την ενεργό δράση και εφόσον δεν έχει κατηγορηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση του δικαιώματος απευθείας εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο αντικαθίσταται με ένα σύστημα κλιμακωτής μοριοδότησης (από 15% έως 50% ανάλογα με τη διάκριση).
Τέλος, θεσπίζονται κυρώσεις για τις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών σε περίπτωση «ομαδικού ντόπινγκ» (σε επίπ. εδο εθνικής ομάδας), που φθάνουν μέχρι και στην άρση της κρατικής αναγνώρισης σε περίπτωση υποτροπής.

Σχόλια