Νέοι κατηγορούμενοι για το οικονομικό σκάνδαλο του Παντείου

0

Άλλοι εννέα καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου και τρεις ιδιώτες προστίθενται στον κατάλογο των κατηγορουμένων για την υπεξαίρεση 8 εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων του Παντείου. Οι εννέα καθηγητές είχαν διατελέσει το χρονικό διάστημα 1992-1998 μέλη της Επιτροπής Παραλαβής Υλικών και των Επιτροπών Διαγωνισμών, ενώ οι τρεις ιδιώτες είχαν αναλάβει την προμήθεια υλικών του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Συνολικά ο αριθμός των κατηγορουμένων ανέρχεται πλέον στους 29.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι δύο πρώην πρυτάνεις του Ιδρύματος, οι Αιμίλιος Μεταξόπουλος και Δημήτρης Κώνστας, στους οποίους έχουν επιβληθεί εγγυήσεις 400.000 και 120.000 ευρώ αντίστοιχα, και οι πρώην αντιπρυτάνεις Κώστας Παπαθανασόπουλος και Παναγιώτης Γετίμης, στους οποίους τα ποσά των εγγυήσεων ανέρχονται σε 100.000 και 20.000 ευρώ, αντίστοιχα. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Με την ολοκλήρωση των απολογιών, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για την έκδοση βουλεύματος για παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη, το οποίο θα είναι αμετάκλητο.

Σχόλια