Νέος Γ. Γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης

0

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «με απόφαση του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου και του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης ο δικηγόρος κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος».

Ο κ. Κανελλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1990 και εταίρος-διαχειριστής της δικηγορικής εταιρείας «Νικόλας Κανελλόπουλος & Συνεργάτες».

Έχει σπουδάσει νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (1988) και Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1984), ενώ έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, στο Πανεπιστήμιο Nice Γαλλίας (1984-1986), καθώς και Κοινοτικό Δίκαιο στο «Institut Europeen des Hautes Etudes Internationales», Nice (1985).

Διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) από το Δεκέμβριο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2011 και πρόεδρος της Επιτροπής διαχείρισης κρίσης, ενώ είναι αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος (ΣΔΕΕ) και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Special Olympics 2011.

Επί σειρά ετών (1999-2010) υπήρξε σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Δ.Σ.Α.) και υποψήφιος πρόεδρος ΔΣΑ (2008). Υπήρξε ακόμη μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Ένωσης Βαλκανικών Δικηγορικών Συλλόγων (UBBA), μέλος του International Bar Association (I.B.A.), μέλος της Black Sea Countries Bars Association, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων Δ.Σ.Α., μέλος της Επιτροπής Κτηματολογίου μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Δ.Σ.Α., μέλος της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, ενώ ήταν ο βασικός εισηγητής του θεσμού της Διαμεσολάβησης και μέλος της σχετικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής.

Είναι εκδότης του τριμηνιαίου Νομικού Περιοδικού «Δικαιόραμα» και της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Δικαιόραμα News», ενώ έχει πλούσια αρθογραφία και δημοσιεύσεις στον περιοδικό και ημερήσιο Τύπο. Μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Σχόλια