Νέος γύρος δικαστικής αντιπαράθεσης μεταξύ κολεγίων και ομοσπονδίας πανεπιστημιακών

0

Με μήνυση και αγωγή κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) απαντά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κολεγίων (ΣΕΚ) στις πρόσφατες δηλώσεις μελών του συνδικαλιστικού οργάνου των πανεπιστημιακών τα οποία αμφισβήτησαν την αξιοπιστία των κολεγίων και τη διαδικασία χορήγησης αδειών σε αυτά.
Ο ΣΕΚ ζητά στην αγωγή του την επιδίκαση αποζημίωσης για υλική και ηθική βλάβη, ενώ με τη μήνυση στρέφεται κατά της ΠΟΣΔΕΠ για συκοφαντική δυσφήμιση. «Αποφασίστηκε η άμεση ανάθεση στους νομικούς μας συμβούλους να προετοιμάσουν για κάθε ένα κολέγιο αλλά και για τον σύνδεσμο, αγωγές και μηνύσεις εναντίον των εκπροσώπων της ΠΟΣΔΕΠ», αναφέρει ανακοίνωση του συνδέσμου. Και συνεχίζει: «Αγωγές για την τεράστια ηθική και οικονομική βλάβη, την οποία έχουμε υποστεί από τις ανακριβείς ανακοινώσεις των εκπροσώπων της ΠΟΣΔΕΠ, με τις οποίες αμφισβητείται το κύρος, η καλή λειτουργία και η νομιμότητα των κολεγίων τόσο πριν όσο και μετά τη χορήγηση των αδειών λειτουργίας από το υπουργείο Παιδείας. Μηνύσεις για τα όσα δυσφημιστικά περιέχονται σε πολλές ανακοινώσεις εκπροσώπων της ΠΟΣΔΕΠ».
Η αυλαία της δικαστικής διαμάχης μεταξύ ΠΟΣΔΕΠ και ΣΕΚ άνοιξε πριν από λίγες ημέρες, όταν η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών και μεμονωμένοι καθηγητές προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά 41 αδειών ίδρυσης κολεγίων.

Σχόλια