Νέος γύρος καταθέσεων στην υπόθεση Ζαχόπουλου

0

Νέος γύρος ερευνών ξεκινά σήμερα στην υπόθεση Ζαχόπουλου, μετά τις νέες κλήσεις για κατάθεση υπαλλήλων του υπουργείου που εμπλέκονται στην υπόθεση και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του πρώην γενικού γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο νέος κύκλος των ερευνών ξεκινά με την κατάθεση της 34χρονης υπαλλήλου του υπουργείου Πολιτισμού που είναι προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα κατάθεση που θα δώσει ενώπιον του ανακριτή, θα παραδεχθεί την ερωτική σχέση που διατηρούσε με τον Χ. Ζαχόπουλο αλλά θα αρνηθεί οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού με οπτικοακουστικό ή άλλο υλικό.

Στο μεταξύ, στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ο δικηγόρος που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου μετά την απόπειρα αυτοκτονίας στην οποία προέβη την Παρασκευή, ισχυρίστηκε ότι κάποιοι θέλουν να τον κατασκευάσουν ως ένοχο.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, ο παρ ολίγον αυτόχειρας δικηγόρος, ο οποίος νοσηλεύεται στο γενικό κρατικό Νικαίας, είναι πλέον σε καλή κατάσταση και είναι σε θέση να καταθέσει.

Ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης που τον εξέτασε χθες διαπίστωσε βαριές σωματικές βλάβες, διαβεβαίωσε όμως ότι δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Ωστόσο, η στάση ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος του δικηγόρου, οι οποίοι κάνουν λόγο για σοβαρή κατάσταση του ασθενούς και από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας του δεν επέτρεψαν να γίνονται ανακοινώσεις από το νοσοκομείο για την κατάσταση της υγείας του, εγείρει ερωτήματα.

Τις προσεχείς ημέρες δεν αποκλείεται ο ανακριτής να μεταβεί ακόμα και στο νοσοκομείο για του πάρει κατάθεση.

Ο ίδιος ο δικηγόρος, και σήμερα υποστηρίζει ότι πήγε στο Ζαχόπουλο όχι για να τον εκβιάσει αλλά για τον προστατέψει από την Τσέκου.

Ο 53χρονος δικηγόρος, σύμφωνα με πληροφορίες, δε διατηρούσε τη δικηγορική του ιδιότητα έπειτα από την καταδίκη του σε υπόθεση απάτης με ακάλυπτες επιταγές. Μάλιστα είχε εκτίσει και ποινή στη φυλακή, μέρος της οποίας ήταν στον Κορυδαλλό. Για το λόγο αυτό φέρεται να έχει πει ότι προέβη στη συγκεκριμένη πράξη επειδή δεν μπορούσε να ξαναμπεί φυλακή.