Νέος ΚΠολΔ – Π.Δ. 67/2015 (ΦΕΚ Α΄ 110/17.9.2015): Πρόσκληση του Υπ. Δικαιοσύνης για τη χρήση των νέων τεχνολογιών κατά τη διαδικασία των κατασχέσεων

0

 

Με σχετική ανακοίνωσή του της 11ης Νoεμβρίου 2015,  το Yπουργείο Δικαιοσύνης “ζητά από τους  από τους φορείς να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της πρόσθετης δημοσιότητας που εισφέρει η χρήση των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας. Ήδη στην ιστοσελίδα του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ λειτουργεί σύνδεσμός όπου αναρτώνται τα αποσπάσματα των κατασχετηρίων εκθέσεων και των περιλήψεων πράξεων και δηλώσεων για τους πλειστηριασμούς που διενεργούνται εντός Αττικής (Αθήνα και Πειραιά)”. Στο πλαίσιο αυτής της πρόβλεψης το Υπ. Δικαιοσύνης ζητά από τους δικαστικούς επιμελητές των περιφερειακών Πρωτοδικείων, ταυτόχρονα με τη δημοσίευση των αποσπασμάτων στην εφημερίδα, να αποστέλλουν με email το σχετικό απόσπασμα στους αρμόδιους φορείς (ETAA-TAN, ΟΔΕΕ).

Τα νέα μέτρα εφαρμόζονται κατ’ εφαρμογή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι, το θέμα του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αποτελεί βασικό θέμα προς συζήτηση στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της 14ης Νοεμβρίου 2015.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου Δικαιοσύνης:

“Κατ’  εφαρμογή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (Ν. 4335/2015, ΦΕΚ Α΄ 87/23.7.2015) εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 67/2015 (ΦΕΚ Α΄ 110/17.9.2015) που καθορίζει τη διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσίευσης αποσπάσματος κατασχετήριας έκθεσης και περιλήψεων πράξεων και δηλώσεων για τους πλειστηριασμούς. Μέχρι την πλήρη λειτουργία της εφαρμογής που προβλέπεται στην ιστοσελίδα του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, το Υπουργείο ζητά από τους φορείς να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της πρόσθετης δημοσιότητας που εισφέρει η χρήση των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας. Ήδη στην ιστοσελίδα του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ λειτουργεί σύνδεσμός (http://www.tnomik.gr) όπου αναρτώνται τα αποσπάσματα των κατασχετηρίων εκθέσεων και των περιλήψεων πράξεων και δηλώσεων για τους πλειστηριασμούς που διενεργούνται εντός Αττικής (Αθήνα και Πειραιά). Στο πλαίσιο αυτής της πρόβλεψης, παρακαλούνται οι δικαστικοί επιμελητές των περιφερειακών Πρωτοδικείων (πλην Αθήνας και Πειραιά), ταυτόχρονα με τη δημοσίευση των αποσπασμάτων στην εφημερίδα, να αποστέλλουν το σχετικό απόσπασμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (E-mail) στην Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών (epimelites@odee.gr), ώστε να γίνεται ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας καθώς και στην ιστοσελίδα του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ”.

(ΦΕΚ Α΄ 110/17.9.2015)

Σχόλια