Νέος Πρόεδρος και νέος Διευθύνων Σύμβουλος στο ΤΑΙΠΕΔ

0

Στη θέση του Προέδρου ορίστηκε ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΗ και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Τάκης Αθανασόπουλος, ενώ χρέη διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου Alpha Bank κ. Γιάννης Εμίρης.

Ο Τάκης Αθανασόπουλος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Institute of Technology του Illinois, όπου απέκτησε Bachelor of Science Μηχανολόγου Παραγωγής, Masters και PhD στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Loyola του Σικάγο και στο Wright State University του Οχάιο, ενώ το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Τακτικός Καθηγητής στην έδρα της Οικονομικής των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Σήμερα, είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τον Φεβρουάριο του 2007 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ.

Ο Γιάννης Εμίρης είναι πτυχιούχος Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από την ΑΣΟΕΕ, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης και πτυχίου CPA (Certified Public Accountant). Είναι επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου Alpha Bank, ενώ έχει εργαστεί ως ελεγκτής στις εταιρείες Price Waterhouse στη Νέα Υόρκη και Coopers and Lybrand στην Ελλάδα.

Σχόλια