Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Δημήτρης Σιούφας

0

Με 158 ψήφους και 141 λευκά εξελέγη ο Δημήτρης Σιούφας νέος πρόεδρος της Βουλής από την Ολομέλεια του σώματος, όπως αυτό προέκυψε από τις πρόωρες εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου..
Οι ψήφοι που συγκέντρωσε ο Δημήτρης Σιούφας συζητήθηκαν καθώς υπερβαίνουν τη δύναμη των 152 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.
Ο ΛΑΟΣ δήλωσε πως στηρίζει τον προτεινόμενο πρόεδρο της Βουλής αλλά το εν λόγω κόμμα έχει δέκα βουλευτές και ως εκ τούτου αναζητείται η πολιτική ταυτότητα των τεσσάρων βουλευτών που δεν ψήφισαν τον κ. Σιούφα.
Οι βουλευτές της ΝΔ υποστηρίζουν πως δεν υπήρξαν απώλειες ψήφων από τη δική τους πλευρά, ενώ ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αποφάσισε σύσσωμη να υπερψηφίσει τον Δημήτρη Σιούφα.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέδωσε την απόφασή του κόμματός του να στηρίξει την υποψηφιότητα Σιούφα, διότι είναι ο πολιτικός που ως υπουργός Ανάπτυξης προώθησε την υπογραφή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, μειώνοντας την ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού επανέλαβε ότι το κόμμα του θα στηρίζει όλες τις καλές ενέργειες της ΝΔ, ενώ θα επικρίνει σφόδρα τις επιλογές με τις οποίες δεν συμφωνεί.
Απών από την ψηφοφορία για λόγους ασθενείας ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ.Σκοπελίτης.
Στην ομιλία του αμέσως μετά ο νέος πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που τον πρότεινε για το αξίωμα, όπως επίσης και τους βουλευτές που τον τίμησαν με την ψήφο τους.
«Πρόθεσή μου είναι να συνεργαστώ με όλους. Πρόθεσή μου είναι να ακούω κάθε άποψη, που συμβάλλει στην αναβάθμιση του ρόλου του Έλληνα βουλευτή. Πρόθεσή μου είναι να εργαστώ για να κάνουμε, όλοι και όλες μαζί, απτή πραγματικότητα το σύγχρονο αναβαθμισμένο ρόλο του Έλληνα βουλευτή», είπε μεταξύ άλλων ο νέος πρόεδρος της Βουλής.
Σήμερα το απόγευμα ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Σχόλια