“”Νομικά ΝΕΑ””: Έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών για την ευθανασία

0

Μελέτη που διενήργησε το Εργαστήριο Ποινικών και Εγκληματολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με την ευθανασία, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στο νομικό ένθετο «Νομικά Νέα», αποκάλυψε κρίσιμα στοιχεία για το εν λόγω ευαίσθητο θέμα.

Η μελέτη, η οποία κατέγραψε τις απόψεις κυρίως των γιατρών, αλλά και του κοινού για το αμφιλεγόμενο αυτό ζήτημα, αποκάλυψε τη δικαιολογημένη διστακτικότητα κι επιφυλακτικότητα της κοινής γνώμης και του ιατρικού κόσμου απέναντι στο ευαίσθητο θέμα της ευθανασίας, ωστόσο αφήνει και ένα «παράθυρο» στο ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης του θέματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πορίσματα της έρευνας καταδεικνύουν την κατηγορηματική άρνηση της πλειονότητας των ερωτηθέντων να προχωρήσουν σε ενέργεια ευθανασίας ασθενούς, ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η πλειονότητα, επίσης, των ερωτηθέντων φαίνεται να συμφωνεί με ενδεχόμενη ρύθμιση που θα επιτρέπει τη σύντμησης της ζωής ανιάτως πάσχοντα ασθενή.

Όλα τα πορίσματα της μελέτης περιλαμβάνονται στο ένθετο «Νομικά Νέα», που κυκλοφορεί σήμερα μαζί με την εφημερίδα «Τα Νέα».