Νομοθετική ρύθμιση για τις δημοσκοπήσεις ζητούν οι βουλευτές

0

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ανέλαβε πρωτοβουλία για τη μελέτη των επιπτώσεων των δημοσκοπήσεων στην πολιτική ζωή του τόπου, ύστερα από αίτημα του Β Αντιπροέδρου της Βουλής, Γ. Σούρλα, σχετικά με τη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου για τις μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, έχουν περάσει δέκα χρόνια από την πρόταση νόμου που κατέθεσε η ΝΔ το 1997 και παρά τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων έκτοτε, δεν έχει θεσπιστεί νομοθετικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε “”αμαρτωλή ιστορία””, λόγω των μεγάλων παιχνιδιών επηρεασμού του φρονήματος παρατάξεων και υποψηφίων, που παίζονται.

Υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης τάχθηκαν πολλοί βουλευτές τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης, η οποίοι εκτιμούν ότι πολλές εκ των δημοσκοπήσεων που λαμβάνουν χώρα και κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου, αλλά και αργότερα δεν γίνονται με σοβαρές προϋποθέσεις.

Τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να συζητήσουν το θέμα με δημοσιογραφικούς φορείς και τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλο.

Σχόλια