Νομοθετική ρύθμιση για το κομφούζιο με την απόσυρση

0

Νέα νομοθετική ρύθμιση αναγκάστηκε να εξαγγείλει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κομφούζιο που προκλήθηκε εξαιτίας της ξαφνικής κατάργησης του μέτρου της απόσυρσης. Η… απόσυρση της απόσυρσης ανακοινώθηκε το απόγευμα της 2ας Νοεμβρίου, ενώ περίπου 7.000 ιδιοκτήτες είχαν προλάβει να αποσύρουν τα οχήματά τους από το πρωί της ίδιας ημέρας. Η σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είχε ως ημερομηνία ισχύος του ΦΕΚ τη 2α Νοεμβρίου (ΦΕΚ Σ 219/02.11.2009) και όχι την 3η του μηνός, με αποτέλεσμα όσοι είχαν οδηγήσει τα αυτοκίνητά τους στα κέντρα ανακύκλωσης την ημέρα που έγινε γνωστή η ανάκληση του μέτρου να μην μπορούν να εισπράξουν τα οικονομικά κίνητρα που δικαιούνταν βάσει της ρύθμισης Σουφλιά.
Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, η αδικία θα αρθεί με ειδική αναφορά στον νόμο που θα κυρώνει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Έτσι, όσοι έχουν στα χέρια τους βεβαίωση παραλαβής από τα κέντρα ανακύκλωσης οχημάτων με ημερομηνία μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου, θα μπορέσουν να εισπράξουν την προβλεπόμενη επιδότηση.
Παράλληλα, άνοιξε ο δρόμος για την καταβολή των κινήτρων της απόσυρσης σε όσους πρόλαβαν να επωφεληθούν του μέτρου, καθώς υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων.

Σχόλια