Νομοσχέδια για ιατρικό και θεραπευτικό τουρισμό

0

Δύο νομοσχέδια για ιατρικό και θεραπευτικό τουρισμό προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με τον κοινοτικό επίτροπο Μ. Κυπριανού.

Στη συνάντηση μετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας, Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ι. Παπαθανασίου και ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Θ. Σκορδάς.

Ο κ. Κυπριανού, συζήτησε με τον πρωθυπουργό θέματα που αφορούν τα μέτρα προστασίας της πτηνοτροφίας και της αγοράς από τη γρίπη των πτηνών, την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, την προστασία του καταναλωτή σε θέματα ποιότητας και ομαλής λειτουργίας της αγοράς.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει σύντομα δύο νομοσχέδια για τον ιατρικό και θεραπευτικό τουρισμό στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής που αναπτύσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημείωσε πως η χώρα μας «είναι σε πλήρη αρμονία με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., σε ανοιχτή συνεργασία με όλα τα κράτη – μέλη και σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον επίτροπο».

Διευκρίνισε πως τα νομοσχέδια αυτά θα είναι διαφορετικά από εκείνο που είχε καταρτίσει ο ίδιος στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, που αφορούσε τον ιαματικό τουρισμό. Έσπευσε μάλιστα να τονίσει ότι «το εν λόγω νομοσχέδιο, το έχει στα χέρια της η κα Πετραλιά και οσονούπω κατατίθεται και στη Βουλή».

Σχόλια