Νομοσχέδιο για την Επιτροπή Ανταγωνισμού επεξεργάζεται η κυβέρνηση

0

Την αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και του υφυπουργού Γιάννη Παπαθανασίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι «με το νομοσχέδιο καθίσταται πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος των μονοπωλίων, των ολιγοπωλίων και ο υγιής ανταγωνισμός θα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά για το καλό του πολίτη, για το καλό του καταναλωτή».

Ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξοπλίζεται με όλες τις απαραίτητες αρμοδιότητες, ώστε οι παρεμβάσεις της στην αγορά να γίνονται πιο αποτελεσματικές. Στόχος, όπως επισήμανε, είναι να λειτουργεί η αγορά με τρόπο υγιή και ομαλό και να έχει η Επιτροπή Ανταγωνισμού δυνατότητες να αποτρέπει τις παραβατικές συμπεριφορές των επιχειρήσεων και σε θέματα συγκέντρωσης και σε θέματα εναρμονισμένων πρακτικών. Παράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι το πλαίσιο των κανόνων που ισχύουν στην ΕΕ μεταφέρονται πλέον και στην ελληνική νομοθεσία, και ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα συνεργάζεται με την αντίστοιχη της ΕΕ αλλά και με τις αρμόδιες εθνικές επιτροπές.

Το σχετικό σχέδιο νόμου θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, ενώ θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση στους φορείς της αγοράς και τα πολιτικά κόμματα.

Σχόλια