Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα για το δυστύχημα με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ

0

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπονται στο Μικτό Ορκωτό 16 άτομα για έκθεση ζωής σε κίνδυνο με ενδεχόμενο δόλο, στο δυστύχημα με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ το 2001.

Το Συμβούλιο Εφετών είχε κρίνει ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για να παραπεμφθούν στο Μικτό Ορκωτό πρόσωπα που συγκροτούσαν το ΔΣ του ΕΚΑΒ, μέλη της ΥΠΑ, της προμηθεύτριας των ελικοπτέρων ιταλικής εταιρείας και άλλοι.

Ο Άρειος Πάγος, ο οποίος επιλήφθηκε της υποθέσεως μετά από αναίρεση που άσκησαν μέλη του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ και υπάλληλος της ΥΠΑ, έκρινε ότι στην αιτιολογία του βουλεύματος υπάρχουν αντιφάσεις, ασάφειες και ελλιπή στοιχεία που δικαιολογούν την ανατροπή του βουλεύματος και την επανεξέταση της υπόθεσης από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, επεκτείνοντας το αναιρετικό αποτέλεσμα και στους υπολοίπους που δεν είχαν ασκήσει αναίρεση.

Στο δυστύχημα είχαν χάσει τη ζωή τους η ιατρός Σοφία Μπεφόν, ο νοσηλευτής Γ.Λεβενζώτης, ο κυβερνήτης Α.Βακάρι, ο συγκυβερνήτης Π.Καταβέλης και ο ασθενής Αγ. Βαρδάκος.

Σχόλια