Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναστολής της Εθνικής Τράπεζας στην υπόθεση της Ρικομέξ

0

Το Τριμελές Συμβούλιο του Αρείου Πάγου δεν έκανε τελικά δεκτό το αίτημα της Εθνικής Τράπεζας να ανασταλεί η απόφαση του Εφετείου, η οποία είχε δικαιώσει συγγενείς θυμάτων, που είχαν βρεί τραγικό θάνατο κατά την κατάρρευση του εργοστασίου της «Ρικομέξ» στο σεισμό του 1999.

Η εφετειακή απόφαση είχε δεχθεί ότι οι συγγενείς των θυμάτων, κατατάσσονται προνομιακά και προηγούνται στην καταβολή αποζημιώσεων, διατροφών και άλλων αξιώσεων, έναντι των λοιπών φορέων που διεκδικούν χρηματικά ποσά από την εταιρεία.

Με το σκεπτικό αυτό η απόφαση του Εφετείου είχε δικαιώσει δύο ανήλικα παιδιά που η μητέρα τους χάθηκε κατά την κατάρρευση του κτιρίου, επιδικάζοντας αποζημίωση ύψους 6.000 ευρώ και διατροφή ύψους περίπου 550.000 ευρώ.

Η Εθνική Τράπεζα έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης κατά της εν λόγω αποφάσεως, δικάσιμος της οποίας έχει ορισθεί η 9η Ιανουαρίου 2008.

Με την απορριφθείσα αίτησή της, η ΕΤΕ ζητούσε να ανασταλεί η εφετειακή απόφαση, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση επί της προαναφερθείσης αναίρεσης, ωστόσο το αίτημά της δεν έγινε δεκτό.

Σχόλια