Ο Άρειος Πάγος άσκησε αναίρεση στην αποφυλάκιση Ι.Γιοσάκη και Κ.Μπουρμπούλια

0

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση για την αποφυλάκιση του Ιάκωβου Γιοσάκη και της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια. Οι αναιρέσεις θα συζητηθούν «κεκλεισμένων των θυρών» στο Ποινικό Τμήμα του ΑΠ στο τέλος του μήνα.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, διέταξε ποινική προκαταρκτική έρευνα εις βάρος του γιατρού των φυλακών Κορυδαλλού, που χορήγησε βεβαίωση στην Κ. Μπουρμπούλια ότι δεν μπορεί να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ή σε άλλο νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής της, ζητώντας να ερευνηθεί αν είναι ψευδής ή όχι η ιατρική βεβαίωση που χορηγήθηκε.

Έντονη ωστόσο ήταν η αντίδραση του αρχιμανδρίτη, Ιάκωβου Γιοσάκη, για την αναίρεση του βουλεύματος, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του, την χαρακτηρίζει γεγονός πρωτοφανές, σκανδαλώδες και προκλητικό για τα Ελληνικά νομικά δεδομένα.

Παράλληλα, στρέφεται και προσωπικά κατά του κ. Σανιδά, ενώ αναφέρει ότι «η αίτηση αναίρεσης που ασκήθηκε δεν εξυπηρετεί τη νομιμότητα, αλλά αποσκοπεί αποκλειστικά στη χειραγώγηση της ανεξαρτησίας και του ήθους των αρεοπαγιτών και των δικαστών γενικότερα».

«Δεν ασχολούμαι με αθλιότητες» ήταν η απάντηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά.

Σχόλια