Ο Δ.Σ.Α. για τα τηλεδικαστήρια με αφορμή το θάνατο του Βαρθολομαίου

0

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, χρησιμοποιώντας αιχμηρή γλώσσα για όλα όσα διαδραματίζονται, σχεδόν επί ένα δεκαήμερο, με αφορμή το θάνατο του Γιάννη Βαρθολομαίου.

Ο Δ.Σ.Α κάνει λόγο για καταρράκωση θεσμών και για ευτελισμό της δικηγορικής, ιατρικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σε μια προδικασία, που αντί να λαμβάνει χώρα στο φυσικό και νομικό της χώρο, που είναι οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, εξελίσσεται πρώτα στα ΜΜΕ, γεγονός που προκαλεί μόνο θλίψη, αγανάκτηση και αηδία.

Παράλληλα, αναφέρεται στους Δικηγόρους, που ασεβούν και παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους, συμμετέχοντας στο δημόσιο ευτελισμό της δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η άσκηση της προβλεπόμενης από τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων, πειθαρχικής διαδικασίας.

Και το δελτίο τύπου καταλήγει: «Μετά τα όσα εξακολουθούν να διαδραματίζονται και την διαπόμπευση θεσμών και προσώπων, το μεγάλο θύμα είναι ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Ο Κοινωνικός, ο Πολιτικός, ο Νομικός. Η ίδια η ευνομούμενη πολιτεία και το κράτος Δικαίου. Φθάνει πια ο διασυρμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των στοιχειωδέστερων ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σχόλια